ANNONS

Mjölattack utspelade sig i engelska Suffolk – inte i en park i Mora

David Peterson · 11 Okt 2018
Uppdaterad 4 Jun 2019
Mjölattacken utspelade sig i engelska Suffolk – inte i en park i Mora.

Mjölattacken utspelade sig i engelska Suffolk – inte i en park i Mora. Foto: Skärmklipp


Fyra tonåriga pojkar kastade ägg och mjöl på en kvinna med handikapp i Storbritannien. Men när sajten Apost rapporterar om händelsen skriver de att den i stället utspelar sig i Mora. Viralgranskaren har flera gånger fått tips om tveksamma artiklar på den aktuella sajten.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i somras som fyra pojkarna i 16 till 18-årsåldern kastade ägg och hällde mjöl över en 49-årig kvinnan som satt i en park i engelska Suffolk. Händelsen filmades och klippen spreds snabbt på sociala medier. Bland annat poserade ungdomarna bakom det mjöltäckta offret medan hon sjönk ihop på bänken. Efter händelsen har de fyra killarna mordhotats upprepade gånger, något bland annat Aftonbladetrapporterat om.

Foto: Facebook

Men när sajten Apost tar upp händelsen har den plötsligt förflyttats till en park Mora.

”Att ta ett skämt för långt är vad en grupp svenska pojkar gjorde utanför en park i Mora. Det hela slutade med att fyra pojkar greps av polisen,” skriver sajten.

Varför Apost flyttat på händelsen är oklart.

Sajten finns på ett 20-tal olika språk och ägnar sig främst åt olika typer av chockerande och upprörande material med rubriker som ”Doftljus kan vara riktigt skadliga för ditt barns hälsa – här kommer förklaringen” och ”Pappa förlorar både armar och ben när familjehund slickar honom”.

Längst ned på sidan finns också en liten informationstext om sajtens innehåll. ”Disclaimer: All content is provided for fun and entertainment purposes only”, står det vilket betyder att allt innehåll på sidan endast är till för att underhålla.

Uppdatering 12 oktober: Efter att Viralgranskaren publicerat den här artikeln uppdaterade Apost sin text med korrekta uppgifter om var händelsen ägde rum.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
Så här jobbar Viralgranskaren.
Läs mer

Undrar du om en historia på nätet är sann?

Skicka in ditt tips till oss
GuiderFöreläsningarVarningslistanViralgranskaren i media
Om ViralgranskarenNyhetsbrev  Facebook  Twitter  

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro