ANNONS

Vi har granskat påståendet och kan inte hitta belägg för att det stämmer. Påståendet ska ha fått betydande spridning på nätet.

Nej, Biltema i Gävle har inte julbockar bredvid tändstickorna

Åsa Larsson · 11 Dec 2015
Uppdaterad 11 Dec 2015
Bilden som fått många att dra på smilbanden kommer från ett annat Biltema-varuhus.

Bilden som fått många att dra på smilbanden kommer från ett annat Biltema-varuhus.


Tändstickor bredvid halmbockar på Biltema i Gävle – den bilden fick många att fnissa förra året. Nu sprids bilden på nytt, men den är inte från Gävle, rapporterar Gefle dagblad.

klar

Artikellänk är kopierad

Nästan varje år brinner den stora julbocken i Gävle och därför är det många som skrattat åt en bild från en butik som lagt fram en massa julbockar precis intill tändstickorna – en handling som ser ut som en tanke.

Just nu sprids bilden bland annat i den här Facebook-gruppen där den fått flera tusen delningar och muntra kommentarer. "Små-bockar att träna på eller?", skriver en person.►LÄS MER: Bilden är rolig – men storyn är fejk Bilden är dock inte från Biltema i Gävle, som ofta hävdas, utan från en butik i Linköping, något som tidningen Gefle dagblad kollat upp redan ifjol.

– Bocken förknippas med Gävle och folk bestämmer sig väl för att det är roligare om den kommer härifrån, sade butikschefen Kristoffer Bergkvist till Gefle dagblad.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
Så här jobbar Viralgranskaren.
Läs mer

Undrar du om en historia på nätet är sann?

Skicka in ditt tips till oss
GuiderFöreläsningarVarningslistanViralgranskaren i media
Om ViralgranskarenNyhetsbrev  Facebook  Twitter  

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro