ANNONS

Vi har granskat påståendet och kan inte hitta belägg för att det stämmer. Påståendet ska ha fått betydande spridning på nätet.

Nej, ett terrordåd har inte ägt rum på Arlanda

Hugo Ewald · 18 Maj 2016
Uppdaterad 18 Maj 2016
På sin webbsida skriver Ekot att länken eventuellt innehåller ett virus.

På sin webbsida skriver Ekot att länken eventuellt innehåller ett virus. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT/Metro


En falsk artikel som påstås komma från Ekot sprids nu på Facebook. Artikeln påstår felaktigt att ett terrorattentat ska ha ägt rum på Arlanda.

klar

Artikellänk är kopierad

Under morgonen har en falsk artikel spridits på flera köp- och säljgrupper på Facebook. Artikeln påstår att ett terrorattentat som lett till 34 personers död ska ha ägt rum på Arlanda. Enligt Sveriges radio påstår den också att Ekot skulle sända live.► LÄS MER: Varnar: Nytt virus kapar Androidtelefoner

Artikeln visar en bild på Arlanda med texten "Minst 34 döda Arlanda Airport".

Något sådant terrorattentat har dock inte ägt rum, och Ekot bekräftar på Sveriges radios webbsida att de inte publicerat en sådan här artikel.

På sin webbsida skriver Ekot att länken eventuellt innehåller ett virus. Viralgranskaren kan i skrivande stund inte bekräfta eller dementera att så är fallet. –  Den delades främst i slutna sälj- och köpgrupper på FB där den nu är borttagen, säger Charlotte Linddahl, social media manager på Sveriges radio, till Viralgranskaren.

► LÄS MER: Nytt Facebook-virus riktar sig mot svenskar – sprids via vänner

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
Så här jobbar Viralgranskaren.
Läs mer

Undrar du om en historia på nätet är sann?

Skicka in ditt tips till oss
GuiderFöreläsningarVarningslistanViralgranskaren i media
Om ViralgranskarenNyhetsbrev  Facebook  Twitter  

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro