ANNONS

Vi har granskat påståendet och kan inte hitta belägg för att det stämmer. Påståendet ska ha fått betydande spridning på nätet.

Nej, Musse Pigg-reklamen från 1934 innehåller inte ett spermaskämt

Jack Werner · 18 Feb 2015
Uppdaterad 18 Feb 2015

klar

Artikellänk är kopierad

På den virala bilden från 1934 säger Musse Pigg att "hans mjölk" är bäst inuti Mimmi Pigg. Men bilden är snyggt och slugt redigerad – och dess original är betydligt mer oskyldigt.

Musse och Mimmi Piggs relation är kanske inte framför allt känd för sin ymniga erotik. Därför var många överraskade när en reklambild från 1934, där det tecknade musparet lovprisade en amerikansk mejerist, fick spridning i juni 2014.

"Outside of you, Mickey – that milk is the best thing in the world", säger Mimmi. Musse kontrar: "INSIDE of you, Minnie – my milk is the best thing in the world!" 

Den som från ordet "mjölk" snabbt associerar vidare till "sperma" – det vill säga uppenbarligen hela USA – kan få intrycket att det Musse säger till Mimmi är en illa dold sexinvit.

Bilden har cirkulerat åtminstone sedan 2011, då den finns publicerad i ett blogginlägg på sajten Boing Boing, men den dök upp på nytt på Reddit i juni 2014, och fick snabbt stort genomslag. Den ledde till en artikel i Buzzfeed och en i brittiska E! Online, och tog sig in på en lista på CrackedÄven på sociala medier var uppståndelsen stor.

En särskilt intresserad skribent var seriebloggaren Brian Cronin. När bilden cirkulerade letade han fram det faktiska numret av tidningen där den skulle ha tryckts ursprungligen, ett reklamblad finansierat av mejeristen Grand Rapids Creamery. När han hittade tidningen och insåg att den verkligen hade tryckts på 30-talet utgick han från att reklambilden var autentisk, och skrev ett inlägg om den.

I augusti 2014 kontaktades han dock av en bekant, som uppmärksammade honom på att bilden var manipulerad. Någon hade helt enkelt redigerat Musses pratbubbla, som ursprungligen löd:

"INSIDE of you, Minnie – that milk is the best thing in the world!"

Cronin skrev ett nytt inlägg med en uppdatering och en ursäkt, och nu, några månader senare, uppmärksammar About.com:s vandringssägensexpert David Emery hela hysterin och dess fejkade upprinnelse.

Hur det än är med Musse och Mimmis sexliv, så är det alltså fortfarande en hemlighet som Disney ännu inte själva öppnat dörren till. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jack Werner
Så här jobbar Viralgranskaren.
Läs mer

Undrar du om en historia på nätet är sann?

Skicka in ditt tips till oss
GuiderFöreläsningarVarningslistanViralgranskaren i media
Om ViralgranskarenNyhetsbrev  Facebook  Twitter  

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro