ANNONS

Vi har granskat påståendet och kan inte hitta belägg för att det stämmer. Påståendet ska ha fått betydande spridning på nätet.

Nej, The Big Lebowski 2 är inte på gång

Jack Werner · 14 Okt 2014
Uppdaterad 14 Okt 2014

Kultfilmen The Big Lebowski (1998) har många fans världen över. Men nyheten att regissörerna, bröderna Coen, skulle återvända till den slappe bowlaren för en uppföljare är publicerad på en känd satirsajt.

klar

Artikellänk är kopierad

Listen man, certain shit has come to light. Det ryktas om en uppföljare till The Big Lebowski.

– Vi är förtjusta över att få göra en andra del av denna klassiska film. I åratal har vi undvikit att göra det, men när vi fick ett nytt manus och skådespelarna tackade ja kändes det helt självklart. Vi var tvungna att göra det.

Så säger enligt sajten nationalreport.net Ethan Coen, regissör och ena hälften av de framgångsrika Coenbröderna, om att göra en uppföljare till The Big Lebowski. Nationalreport.net har frånsett honom intervjuat filmkritiker på kända tidningar som New York Times, The Guardian och TMZ, och till och med publicerat en del av reportaget på Youtube.

Storyn har fått över 150 000 interaktioner på Facebook och publicerats som nyhet på King Size Magazine och, enligt TV4:s tittarservice, på kanalens text-teve. Men hela artikeln, plus det som i Youtubeklippet verkar som en röstinspelning av Ethan Coen, är uppdiktat av nationalreport.net. 

Sajten som finns med på Viralgranskarens varningslista över oseriösa källor, beskriver sitt innehåll som "satir". Detta till trots har flera av deras "nyheter" fått stort genomslag, och på Wikipedia finns en lång lista över tillfällen då deras artiklar lurat läsarna.

Såväl amerikanska public service-kanalen NPR:s mediegranskande program On The Media som vakthundssajten Real or Satire varnar för nationalreport.net, och på Snopes.com finns ett flertal artiklar om fejknyheter som härstammar därifrån.

Kort och gott: Shut the fuck up, Don... Jag menar, nationalreport.net. 

Kan fansen till The Big Lebowski någonsin räkna med en uppföljare? Svaret är nog nej. Så sent som på filmfestivalen i Cannes lät bröderna Coen mycket skeptiska inför uppslaget, rapporterade thestar.com.

– Jag tror inte det kommer hända... Jag gillar helt enkelt inte uppföljare, sade Joel Coen då.

That's a bummer, man.

klar

Artikellänk är kopierad

Jack Werner
Så här jobbar Viralgranskaren.
Läs mer

Undrar du om en historia på nätet är sann?

Skicka in ditt tips till oss
GuiderFöreläsningarVarningslistanViralgranskaren i media
Om ViralgranskarenNyhetsbrev  Facebook  Twitter  

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro