ANNONS

På tisdag är det Källkritikens dag – så här följer du den

David Peterson · 7 Mar 2018
Uppdaterad 7 Mar 2018
Även i år delar kulturminister Alice Bah Kuhnke ut priset Det gyllene förstoringsglaset.

Även i år delar kulturminister Alice Bah Kuhnke ut priset Det gyllene förstoringsglaset. Foto: Metro och Matilda Rahm/Kulturhuset


För andra året i rad hålls Källkritikens dag den 13 mars. Under dagen hålls tre pass för skolklasser och framåt kvällen öppnas Kulturhuset i Stockholm upp för allmänheten. Den som inte kan vara på plats kan följa evenemanget på nätet.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 13 mars är det Källkritikens dag. I Stockholm kommer hundratals skolelever att samlas på Kulturhuset för att ta del av föreläsningar och diskussioner om källkritik. De skolklasser som inte kan vara på plats kan följa evenemanget på Metros hemsida eller direkt på Viralgranskarens Facebook.

Bland annat föreläser Jack Werner, en av Viralgranskarens grundare, och frilansjournalisten My Vingren.

Vid klockan 18 slår Kulturhuset upp dörrarna för allmänheten. Under kvällen blir det bland annat ett panelsamtal, med bland annat forskaren Emma Frans och kammaråklagaren Helene Gestrin, om hur olika yrkeskategorier hanterar jakten på fakta.

Mot slutet av evenemanget kommer kulturminister Alice Bah Kuhnke att dela ut Viralgranskaren och Internetstiftelsen i Sveriges pris Det gyllene förstoringsglaset. I år går priserna till DN-reportern Matilda Gustavsson och till utvecklaren Martin Törnros.

Även kvällens samtal och aktiviteter livesänds på Facebook och på Metros hemsida. Hela programmet finns på Kulthurhusets hemsida.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
Så här jobbar Viralgranskaren.
Läs mer

Undrar du om en historia på nätet är sann?

Skicka in ditt tips till oss
GuiderFöreläsningarVarningslistanViralgranskaren i media
Om ViralgranskarenNyhetsbrev  Facebook  Twitter  

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro