ANNONS

Se första avsnittet av tv-serien Källkritik med Viralgranskarna

Hugo Ewald · 10 Sep 2015
Uppdaterad 11 Jan 2017

Foto: Utbildningsradion


Under torsdagen var det premiär för Utbildningsradions nya program Källkritik, där tittarna får följa Viralgranskarens arbete och lära sig mer om att vara källkritisk. Se första avsnittet här.

klar

Artikellänk är kopierad

Under torsdagen var det premiär för Utbildningsradions nya satsning på källkritik för ungdomar i årskurs 7-9. I programmet följer tittarna Metros Åsa Larsson och Emmelie Wallroth när de kritiskt granskar påståenden i sociala medier.

I det första avsnittet får tittarna följa Viralgranskarens jakt på ”Storken”, som under lång tid spridit satiriska artiklar. Genom att källkritiskt granska Storkens artiklar lyckas de ta reda på vem han är och tar kontakt med honom.

► LÄS MER: Viralgranskarens varningslista

Källkritik visas på UR:s Youtube-kanal ”Tänk till” med start på torsdag den 10 september och visas på tv längre fram i höst. Metro kommer även använda UR:s filmer till det skolmaterial som planeras att erbjudas skolor i Sverige.

►LÄS MER: Metros Viralgranskaren tar steget in i klassrummet

Se hela avsnittet här!

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
Så här jobbar Viralgranskaren.
Läs mer

Undrar du om en historia på nätet är sann?

Skicka in ditt tips till oss
GuiderFöreläsningarVarningslistanViralgranskaren i media
Om ViralgranskarenNyhetsbrev  Facebook  Twitter  

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro