ANNONS

Varning om dömd djurplågare sprids – men kvinnan dog för två år sedan

David Peterson · 1 Okt 2018
Uppdaterad 1 Okt 2018
Inlägget har delats över 19 000 gånger.

Inlägget har delats över 19 000 gånger. Foto: Skärmklipp


Ett gammalt inlägg om en dömd djurplågare sprids igen på sociala medier. Det handlar om att kvinnan bytt namn och flyttat från Norge till Sverige – men kvinnan avled för två år sedan.

klar

Artikellänk är kopierad

Inlägget om en norsk djuruppfödare som flyttat till Sverige har spridits i olika former i flera år. Nu har ett inlägg från 2015 börjat delas igen.

”Sprid detta vidare, så hon inte kan köpa nya valpar/hundar i Norden!!! Kom igen, sprid detta i Norge, Sverige, Danmark och Finland,” står det bland annat i inlägget som har delats över 19 000 gånger.

Dömd flera gånger

Kvinnan som det varnas om dömdes för åtta år sedan av tingsrätten i Norge för att ha plågat djur. Hon dömdes till 60 dagars villkorligt fängelsestraff, 6 000 kronor i böter och hon förbjöds även från att någonsin äga hundar eller driva kennel i Norge. Efter rättsprocessen valde kvinnan att lämna landet. I stället bosatte hon sig i Sverige och försökte starta upp en ny verksamhet.

Men hennes ansökan om att bedriva yrkesmässig hundverksamhet avslogs. Ett par år senare dömdes hon i svensk tingsrätt efter att hon brutit mot djurskyddslagen genom att föda upp och sälja hundar utan tillstånd. Samma år dömdes hon också för djurplågeri efter att hon utsatt två hundar för onödigt lidande genom att inte ge dem tillräckligt med foder och vatten.

Avled för två år sedan

Drygt ett år senare, under våren 2016, hittades den norska kvinnan avliden i sitt hem, bekräftar polisen för Metro. Trots det fortsätter varningsinlägget att delas på sociala medier.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
Så här jobbar Viralgranskaren.
Läs mer

Undrar du om en historia på nätet är sann?

Skicka in ditt tips till oss
GuiderFöreläsningarVarningslistanViralgranskaren i media
Om ViralgranskarenNyhetsbrev  Facebook  Twitter  

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro