ANNONS

Viralgranskaren är fjärde mäktigast i Grävsverige

Metro · 30 Mar 2017
Uppdaterad 30 Mar 2017
Åsa Larsson och Hugo Ewald är redaktörer för Viralgranskaren.

Åsa Larsson och Hugo Ewald är redaktörer för Viralgranskaren. Foto: Metro


Tidskriften Scoop har sagt sitt. Metros Viralgranskaren är Sveriges fjärde mäktigaste aktör inom grävande journalistik. Vi har satsat på att inspirera människor”, säger redaktören Åsa Larsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Scoop, tidskriften om grävande journalistik, har listat de 25 mäktigaste aktörerna i Grävsverige. För tredje året i rad toppas listan av Aftonbladets grävchef Maria Trägårdh.

På fjärde plats är Metros Viralgranskaren.

– Vi har satsat på att inspirera människor att granska sina egna flöden och tänka till innan de delar. Genom att gräva om påståenden som vi får till oss i vardagen och visa människor hur de själva kan bli viralgranskare så hoppas vi att det leder till en värld där folk är mer medvetna om vilka som försöker påverka dem och kan fatta mer informerade val, säger Åsa Larsson, som tillsammans med Hugo Ewald är redaktör för Viralgranskaren.

I motiveringen står det att Viralgranskarens nytta inte går att överskatta.

”Var en sensation när den lanserades. En folklig grans-kare vars nytta inte går att överskatta. I tider då fake news och moldaviska troll sprider ut sig visar Viralgranskaren vad som är rätt eller fel. Fick en nytändning med Källkritikens dag. Hoppas nye ägaren Mats Qviberg förstår att Viralgranskaren är Metros viktigaste kapital”, lyder motiveringen.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
Så här jobbar Viralgranskaren.
Läs mer

Undrar du om en historia på nätet är sann?

Skicka in ditt tips till oss
GuiderFöreläsningarVarningslistanViralgranskaren i media
Om ViralgranskarenNyhetsbrev  Facebook  Twitter  

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro